27 Nisan 2024
  • Bursa12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

"KENDİ TEDBİRLERİMİZİ ALMAK ZORUNDAYIZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan deprem uyarısı...

"Kendi tedbirlerimizi almak zorundayız”

21 Şubat 2020 Cuma 21:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"hiçbir Twitter hesabının veya fısıltı gazetelerinin manipülasyonlarına aldırmadan, kendi tedbirlerimizi almak zorundayız." dedi.

Son dakika haberleri...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı 

Depremlerle ilgili pek çok iddianın ortaya atıldığını ve atılacağını ancak bunlara itibar edilmemesi gerektiğini kaydeden Bakan Soylu, şunları söyledi:

“Bakınız, Elazığ’ın nüfusu 591 bin kişidir. İstanbul’un nüfusu ise 15,5 milyon. Evet, bizler kamu tarafı olarak hazırlanıyoruz, tedbirler alıyoruz, kentsel dönüşüm çalışmalarımız bir yandan devam ediyor, deprem yönetmeliği sonrası yapılan yapı stoğumuz azımsanmayacak sayıda ancak önümüzdeki meseleyle gerçekçi şekilde yüzleşmek durumundayız.

Sadece İstanbul değil, ülkemizin nüfus yoğunluğu yüksek olan batı bölgelerinde, Ege’de, Marmara’da fay hareketliğinin durumu bir sır değildir. Bunlar bilimsel gerçeklerdir. Bu itibarla, hiçbir Twitter hesabının veya fısıltı gazetelerinin manipülasyonlarına aldırmadan, kendi tedbirlerimizi almak zorundayız. Binalarımızın sağlamlığı hususunda mutlaka bir profesyonel yardım almak, evdeki işyerindeki eşyaları sabitlemek, özellikle üretim tesislerindeki makinelerin, mağazalardaki rafların veya istiflerin durumunu kontrol etmek, önemlidir. Çünkü bazen yıkılmayan binaların içinde de can kayıpları olması söz konusu olabiliyor. Dolayısıyla gözümüzün gördüğü her yerde depreme karşı tedbirli ve teyakkuzda olmak durumundayız.

Hem tüm vatandaşlarımızın hem de tüm kurumlarımızın AFAD başkanlıklarımızla, internet sitelerimizle daha fazla irtibatta olmalarını buradan hassasen rica ediyorum. Çünkü bizi koruyacak olan öncelikle bilgi ve tedbirdir. Önce bilgi edinmek, tedbir almak, ondan  sonrasında da elbette ki Cenab-ı Hakk’ın takdirine  işleri havale etmek, bizim inancımızın bize söylediği, en doğru hareket tarzıdır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem