28 Mart 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

KARACABEY’DE KARPUZ HASADI BAŞLADI

Erkenci karpuz hasadı...

Karacabey’de karpuz hasadı başladı

14 Temmuz 2020 Salı 19:18

Tarıma dayalı sanayisiyle köklü bir geçmişi bulunan ve sahip olduğu geniş coğrafyasında, yaygın tarımsal faaliyetlere ve bereketli topraklara ev sahipliği yapan Karacabey’de ‘erkenci karpuz’ olarak adlandırılan örtü altı karpuz hasadı başladı.

Bursa haber...


Üretici ve tarım işçileri ile bir araya gelen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, sezonun ilk karpuzunu keserek tadına baktı. Türkiye’nin en kaliteli karpuzlarının Karacabey’de yetiştiğine dikkat çeken Özkan, “Ülkenin her yerine Karacabey karpuzu gidiyor. Karacabey karpuzu, kalitesi ve lezzeti ile tüm pazarlarda tercih ediliyor” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin tarım arazilerinde yetiştirilen ürünlerine dikkat çekmeye devam ediyor. Bu kapsamda Özkan, üretici ve tarım işçileri ile bir araya gelerek, karpuzun tadına baktı.


Başkan Özkan, örtü altı olarak tabir edilen sera karpuzlarının hasadı dolayısıyla üreticilerle tarlada buluştu. Piyasanın en çok beklediği Karacabey karpuzlarının da artık tezgahlardaki yerini alacağını duyuran Özkan, karpuz üreticilerinin bu yıl fiyatlardan memnun olduğunu söyledi. Türkiye’nin en kaliteli karpuzlarının Karacabey’de yetiştiğine dikkat çeken Özkan, “Ülkenin her yerine Karacabey karpuzu gidiyor. Karacabey karpuzu, kalitesi ve lezzeti ile tüm pazarlarda tercih ediliyor. Bu durum da bizleri oldukça sevindiriyor. Bunun yanında karpuz fiyatları bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü. Çiftçimiz bu durumdan memnun. Örtü altının ardından açık mallara geçilecek” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet