20 Nisan 2024
  • Bursa17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

"KANAL İSTANBUL'U YAPACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu...

"Kanal İstanbul'u yapacağız"

07 Nisan 2021 Çarşamba 16:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul'a başlıyoruz, yapacağız ve milletimizin emrine amade edeceğiz. İnşallah bu önemli projenin etaplar halinde yapılacak ihalesine çok yakında çıkıyor, yaz aylarında da temelini atıyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. "Şayet salgın olmasaydı, turizmde de güçlü canlanmanın devamı gelecekti" diyen Erdoğan, "Turizm gelirimizi 2002’deki 12,4 milyar dolar seviyesinden salgın öncesi son sezon alan 2019’da 34,5 milyar dolara yükseltmiştik. Halen turizm sektörümüz ümit verici bir rezervasyon talebiyle karşı karşıyadır. Ülkemizde ve bölgemizde salgın belirli bir seviyenin altına düştüğünde eskisinden çok daha güçlü bir turizm hareketliliğine sahip olacağımız görülüyor" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Dün Kılıçdaroğlu kürsüde bir rakam vererek, esnaf ve sanatkârlarımızı bize karşı kışkırtmaya çalıştı. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl 99 bin 588 esnafımızın terkin yaptığını, yani işini terk ettiğini söyledi. Peki, hakikati ifade ediyor mu? Hayır. Çünkü aynı dönemde 365 bin 533 esnaf da tescil yaptırmış, yani işe başlama bildiriminde bulunmuştur. Ben şu anda tamamıyla resmi rakamlar üzerinden bu rakamı veriyorum. Esnafımızın derdini, sıkıntısını, beklentisini dile getirmek başka şeydir; rakamları eğip bükerek yalan söylemek, kışkırtıcılık yapmak başka şeydir. Şayet bu zat, her iki rakamı birlikte telaffuz etmiş olsa saygı duyardık. Ama birini söyleyip, diğerini gizleyince kendisini yalancı ve provokatör ilan etmekten başka çaremiz kalmıyor. Makroekonomik göstergelerde geldiğimiz nokta elbette önemli bir başarıya işaret ediyor, ancak biz bunu yeterli görmüyoruz" diye konuştu.  

Türkiye ekonomisinin büyük başarılara imza atacağını söyleyen Erdoğan, "Bir süre önce açıkladığımız ekonomi reform paketi, makro göstergelerden yapısal politikalara varıncaya kadar bu başarı hikayesini daha yükseğe çıkartacak unsurlar içeriyor. Sanayiciden esnafa, iş adamından işçiye, öğrenciden emekliye kadar her kesime yönelik somut politikalarımızı içeren reform paketlerimizi açıkladığımız takvime uygun şekilde hayata geçireceğiz. Kasım 2002 seçimlerinin ardından ülkenin yönetimini devraldığımızda milletimize Türkiye’yi eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik üzerinde kalkındıracağımızın sözünü vermiştik. Hamdolsun bu başlıklarla birlikte her alanda ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartacak icraatlar gerçekleştirdik" şeklinde konuştu. 
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem