24 Nisan 2024
  • Bursa27°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara28°C

İŞTE FELAKETİN SABAHI!

Elazığ depreminden çarpıcı kareler

İşte felaketin sabahı!

25 Ocak 2020 Cumartesi 09:40

Türkiye dün akşam bir kez daha acı deprem gerçeği ile yüz yüze geldi. Elazığ Sivrice'de gerçekleşen 6.8 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedilirken ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti. -15 derece dondurucu soğukta sokaklara dökülen vatandaşlar geceyi buz gibi havada geçirdi. AFAD bölgeye hemen müdahale ederken bakanlar da geldi. 

Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye’ye yasa boğdu. İlk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.

Vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Çok sayıda ağır hasarlı bina göze çarptı. 

Vatandaşlar evlerini hızlı bir şekilde tahliye etmeye çalıştı. Elazığ’da arama ve kurtarma ekipleri enkaz altındakilere ulaşmak için köpekleri kullandı. Ağır hasarlı binalar için tespit çalışması yapılıyor. 

Depremin yıkıcı etkileri objektiflere böyle yansıdı. 

Bölgede hava sıcaklığı -15 dereceye kadar inerken vatandaşlar yaklıkları ateşle ısınmaya çalıştı. Ateşin etrafında toplanan vatandaşlar endişeli gözlerle olan biteni takip etmeye çalışıyor. 

Halk geceyi sokakta geçirdi. Elazığ depremi Malatya’da da şiddetli şekilde hissedildi. Doğanyol ilçesinde pek çok binada ağır hasar meydana geldi.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçak yardım amacı ile bölgeye gönderildi. Çevre illerden AFAD ekipleri Elazığ’a yönlendirildi.

Gün ağırınca felaketin boyutları gözler önüne geldi. Sabah saatlerinde yıkımın görüntüsü objektiflere yansıdı…

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem