19 Nisan 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

GOOGLE’DA YENİ DÖNEM

Karşınıza daha isabetli sonuçlar çıkarmayı hedefliyor

Google’da yeni dönem

25 Ekim 2019 Cuma 13:37

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, 'BERT' olarak adlandırılan bir donanımla arama-tasnif sistemini geliştirdi.

Google arama algoritmasında yaptığı bu değişiklikle İngilizcedeki "in", "for", "at" gibi edatları/sözcükleri daha iyi kavrayarak, karşınıza daha isabetli sonuçlar çıkarmayı hedefliyor.

Google Başkan Yardımcısı Pandu Nayak, dün verdiği brifingde, söz konusu donanımla Google’ın arama algoritmasının uzun soruları ele alırken ve sözcükler arasındaki ilişkilerin önemli olduğu aramalarda daha efektif hale geleceğini söyledi.

Bu sistemle İngilizce olarak yapılan ve “for”, “to” ya da “not” ve “no” gibi sözcüklere bağlı aramalarda, Google’ın gösterdiği sonuçlar karşısında daha az hayal kırıklığı yaşayacaksınız.

Nayak, “bu yeniliğin son beş yıl içerisinde arama motorunda gerçekleştirdikleri en büyük olumlu değişiklik olduğunu” ifade etti.

Arama sonuçlarına ilişkin bu yeniliği uzun süredir test eden Google, değişikiği bu hafta itibarıyla ABD’de İngilizce yapılan aramalarda devreye sokacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji