29 Mart 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

GEMLİK'TE 'BARINMA' SEFERBERLİĞİ

Başkan Sertaslan’ın “Öğrencilere Destek Zamanı” çağrısına destek çığ gibi büyüyor.

Gemlik'te 'barınma' seferberliği

25 Eylül 2021 Cumartesi 13:23

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın ‘ üniversite öğrencilerine barınma ve eşya dayanışması ‘ çağrısına Gemlikliler’den büyük destek geldi.  Yardımsever vatandaşlar tarafından bağışlanan çok sayıda ev eşyası belediye ekiplerine teslim edilirken,  bir vatandaş da kendi evini öğrencilere tahsis etti.

Bursa haber...

Gemlik Belediyesi’ne ait sıfır daireleri, ilçeye ilk kez gelecek ve kriterlere uyan üniversite öğrencilerine 25 lira sembolik bedel ile kiraya vereceğini duyurarak yaklaşık 100 öğrencinin barınma sorununa çözüm bulan Başkan Sertaslan, adının açıklanmasını istemeyen bir yardımseverin kendi evini öğrencilere bir yıllık tahsis ettiğini açıkladı. Ayrıca yine Gemlik Belediyesi tarafından başlatılan öğrencilere eşya desteği kampanyasına,  kanepeden yemek masasına, halıdan televizyona pek çok ev eşyası  vatandaşlar tarafından bağışlandı.


“Dışarıda bir tek çocuğumuz kalmayacak”


Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Başkan Sertaslan “Toplumsal dayanışmada başarılı bir millet olduğumuzu söylemiştik” dedi. Yardımsever bir Gemlikli tarafından eline ulaşan dilekçeyi gösteren Başkan Sertaslan “Hemşerimizin 2 oda 1 salon evi varmış. Belediyenin evlerini veriyorsunuz, benim evimi de yeni gelen öğrencilere tahsis edebilirsiniz dedi. Beni mahcup etmediği için hemşerimize çok teşekkür ediyorum. Bu işin hakkından geleceğiz, dışarıda bir tek çocuğumuz kalmayacak. Desteklerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan üniversite öğrencilerine sembolik bedelle ev tahsis edileceğinin duyurulmasının ardından şimdiye kadar 155 öğrenci barınma ihtiyacı için Gemlik Belediyesi’ne başvurduğu öğrenildi. Başvuran öğrenci sayısının  günden güne  artması bekleniyor.

‘’Çatı tamam, eşyalar toplanıyor’’


Başkan Sertaslan’ın “Çatı Gemlik Belediyesi’nden Destek Gemlik Halkından” diyerek duyurduğu üniversite öğrencilerine eşya kampanyası da ilçede büyük ilgi gördü.  


Öğrencilerin kullanımlarına sunulmak üzere şimdiye kadar çok sayıda karyola, yatak, yemek masası ve sandalyeleri, halı ve yolluklar, koltuk takımları, konsol ve dolapları ilçe halkı tarafından Gemlik Belediyesi’ne teslim edildi. Teslim edilen eşyalar belediye ekipleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet