29 Mart 2024
  • Bursa9°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

FİTCH/WİNSLOW: TÜRKİYE BÜYÜMESİ İÇİN DAHA ILIMLIYIZ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Yöneticisi Douglas Winslow Türkiye büyümesi için daha ılımlı beklentide olduklarını....

Fitch/Winslow: Türkiye büyümesi için daha ılımlıyız

09 Ekim 2019 Çarşamba 18:21

Fitch Ratings Yöneticisi Douglas Winslow Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Cumhur Örnek'in sorularını yanıtladı.

Winslow Türkiye ekonomisinde daha ılımlı büyüme beklediklerini bu nedenle de küresel ekonomik görünüm raporunda 2019 büyüme beklentisini - % 1.1'den - % 0.3'e revize ettiklerini söyledi.

Winslow "2. çeyrekte tahminlerden daha iyi veriler geldi, tüketicilerin de buna tepki verdiğini gördük. Ekonomide büyüme potansiyeli olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin notunun yükselmesi için ekonomide dengelenmenin sürdürülebilir olması gerektiğini belirten Winslow "Para politikasının güvenilirliğine de odaklanıyoruz." dedi. Winslow Türkiye'ye yatırımların artması için hızlı bir reform programı uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

Merkez Bankası'ndan bu sene 250 baz puan daha indirim beklediklerini kaydeden Winslow şu değerlendirmeyi yaptı; "Çünkü enflasyon kademeli olarak düşecek, reel faiz de olumlu tarafta kalacak, faiz oranının 2021 yılının sonunda % 12'de olmasını bekliyoruz ama riskler de var. Merkez Bankası çok fazla indirim yaparsa toparlanmaya zarar verir, bu da ekonomideki şokları artırabilir."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi