28 Mart 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim açıklaması

Erken seçim açıklaması

30 Eylül 2020 Çarşamba 12:38

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Işık'ın "Erken seçim talebiniz var mı?" sorusuna, "Zaten yönetemiyorlar. Onların şartlar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmesi gerekiyor. Fatura kime çıkıyor garibana çıkıyor" diyerek cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global’de ‘Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “Diyordu ya, ‘borç alan emir alır' diye; bütün emirleri Londra’dan alıyorlar zaten” sözleriyle eleştirdi.

“HANGİ DEVLET OLURSA OLSUN AZERBAYCAN'A KOŞULSUZ DESTEK VERMESİ LAZIM”

Azerbaycan'ın topraklarının işgal altında olduğunu ve Ermenistan'ın sürekli olarak Azerbaycan toprakları üzerinde hakimiyet kurmak istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Azerbaycan'a da ‘siz sesinizi çıkarmayın, onlar istediklerini yapsınlar' deniyor. Azerbaycan haklı olarak kendi topraklarını savunuyor, kendi halkının çıkarlarını savunuyor, kendi bayrağını, kendi vatanını savunuyor. Hangi devlet olursa olsun Azerbaycan'a koşulsuz destek vermesi lazım. Azerbaycan'ın her koşulda yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Azerbaycan devletinin vatandaşlarıyla kucaklaşıyor. Biz, Milli Kurtuluş Savaşını veren bir ülkenin insanları olarak, o mücadeleyi hangi koşullarda verdiğimizi de bilen insanlar olarak Filistin halkının da yanında olacağız, Azerbaycan halkının da yanında olacağız” şeklinde konuştu.

“SEN O FAZİCİLERİN VERDİĞİ GÖREVİ YAPIYORSUN”

Türkiye'de 7 milyon vatandaşın asgari ücretle geçindiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* Yani ayda 2 bin 324 lira. Türk-İş diyor ki, ‘açlık sınırı 2 bin 447 lira'. Açlık sınırının altında bu rakamlar. Bunlar 18 yıldır bu devleti yönetmiyorlar mı? 18 yıldır bütün yandaşları köşeyi dönmedi mi? 18 yıldır gelirlerine gelir katmadılar mı? 18 yıldır krallar gibi yaşamadılar mı?

* 18 yıldır bu memleketin 83 milyonunu Londra'daki bir avuç tefeciye teslim etmediler mi? 18 yıldır tefecilere çalıştıkları kadar bu ülke için çalışmadılar. Bir daha söyleyeyim. Yine dava açarlar. Açsınlar. Açmazlarsa namerttirler.

* 18 yıldır bu ülkenin 83 milyon vatandaşını Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. Onlar için çalışıyoruz biz. 18 yılda kaç lira faiz ödedik Londra'daki tefecilere? 178 milyar Dolar. Her saniye de dünyanın faizini ödüyoruz. Bir de çıkıp diyorlar ki, ‘biz faize karşıyız'. Hayır efendim.

* Vatandaşa bunu söylüyorsun, sen o faizcilerin verdiği görevi yapıyorsun. Diyordu ya, ‘borç alan emir alır' diye; bütün emirleri oradan alıyorlar zaten.

“BU, DEVLETİN KAYNAKALIRINI BİR AVUÇ KİŞİYE TAHSİS ETMEKTİR”

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir teklifte bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Dedim ki: ‘Vatandaşa dükkanını kapat diyorsun'. Peki bu beşli çetenin aldığı garantiler ne kadar biliyor musunuz? 6 milyar 700 milyon para ödeyeceksiniz. Dedim ki, ‘Onları çağır'. Sen Cumhurbaşkanısın. Çağır, de ki kardeşim, ‘bu ülkede herkes fedakarlık yapıyor, sana da Dolar garantili biz her türlü imkanı sağlıyoruz. Bu 7 milyar liraya yaklaşan parayı yıl sonuna kadar alma. Ben bunu vatandaşa dağıtacağım' de. Mantıklı mı? Mantıklı. Berbere ‘fedakarlık yap' diyorsun, kahveciye ‘fedakarlık yap' diyorsun, işçiye ‘fedakarlık yap' diyorsun, o beylere gelince ‘hayır fedakarlığa gerek yok'. Üstelik Dolar bazında parayı götürüp garanti veriyorsun. Bu devleti yönetmek değildir. Bu, devletin kaynaklarını bir avuç kişiye tahsis etmek demektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem