29 Mart 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C

ENGELLİ TEKVANDOCULARDAN 6 MADALYA

Engelli tekvandocular Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen IWAS Dünya Oyunları para-tekvando müsabakalarında 2 altın toplam 6 madalya kazandı.

Engelli tekvandoculardan 6 madalya

ANKARA (CİHAN)- Engelli tekvandocular Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen IWAS Dünya Oyunları para-tekvando müsabakalarında 2'si altın olmak üzere toplam 6 madalya kazandı.

Uluslararası Tekerlekli Sandalye ve Ampute Sporları Federasyonu (IWAS) tarafından Rusya’nın Soçi kentinde 6 spor branşı olarak düzenlenen Dünya Oyunları’nda para-tekvando branşında 8 Türk sporcu madalya mücadelesi verdi. Türkiye, oyunları 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya ile tamamladı.

Dünya Oyunları para-tekvando müsabakalarında, erkekler K42 kategorisi 61 kiloda Mehmet Sami Saraç ile bayanlar K44 kategorisi 49 kiloda Büşra Gör altın madalya kazandı. Bayanlar K42 kategorisi +58 kiloda Ayşe Dudu Karatay gümüş madalyanın sahibi olurken, erkekler K44 kategorisi 75 kiloda Haşim Çelik, K42 kategorisi 75 kiloda Yaşar Sami Gökbaba ile bayanlar K44 +58 kiloda Gamze Gürdal bronz madalya kazandı.

Türkiye Tekvanda Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, IWAS Dünya Oyunları para-tekvando müsabakalarında madalya kazanan sporcuları ve teknik ekibi kutladı. Başkan Şahin, para-tekvandonun olimpik spor kategorisinde kabul edildiğini, böylece 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bu alanda müsabakalar yapılacağını belirterek, "Engelli sporlarında ülke olarak çok sayıda madalya alıyoruz. Sporcularımız Türkiye'nin gururu oluyor. İnanıyorum ki 2020 olimpiyatlarında para-tekvandocularımız da başarılı olacaktır. Çocuklarımızı sadece şampiyon bir sporcu değil, kendine güveni olan, sporu devam ettiren bireyler olarak çalıştırmaya ve desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Diğer Sporlar