29 Mart 2024
  • Bursa16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

ELAZIĞ'DA 6.8 ŞİDDETİNDE DEPREM

Deprem bölgesinden acı haberler geldi...

Elazığ'da 6.8 şiddetinde deprem

24 Ocak 2020 Cuma 21:46

Doğu ve Güneydoğu Anadolu depremle sarsıldı. Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre,Malatya ve Elazığ'da 14 kişi hayatını kaybetti. Depremde enkaz altında kalanlar olduğu bildirildi.

Son dakika haberleri...

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem, başta Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere çok geniş bir alanda hissedildi.

Deprem, bölgede korku ve paniğe neden oldu.

Elazığ’da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından 4,5 ve 2,9 büyükleri arasında değişen 8 sarsıntı daha meydana geldi.   

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından, saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve 6,8 büyüklüğünde meydana geldiği açıklanan deprem 6,5 olarak güncellenirken, bu depremin ardından 8 sarsıntı daha meydana geldi. En büyüğü 4,5 ve en küçüğü 2,9 büyüklüğünde olan 8 sarsıntı daha kaydedildi. 

ACI HABERLER GELDİ

Depremde ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada "İkisi Elazığ, ikisi Malatya'da 4 can kaybımız var. Bize ulaşan bilgilere göre Elazığ’da 44, Malatya’da 40 olmak üzere 84 kişi yaralandı." dedi.

MALATYA'DA BİNALAR YIKILDI

Malatya’nın Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, “100’den fazla ev yıkıldı. Bölgemizde çadırlar kurmaya çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Elazığ'da depremdem sonra bazı binalarda yangın çıktı.

CAN KAYBI ARTIYOR

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Açıklamada, “Deprem sonrasında bölgede 4 büyüklüğü üzeri 6 adet deprem meydana gelmiş olup, toplam artçı deprem sayısı 30’dur” denildi.  

AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında ise, Elazığ ve Malatya'da 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "İlk belirlemelere göre, Elazığ’da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştır. Malatya’da ise 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır." denildi.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem