29 Mart 2024
  • Bursa21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

EBOLA SALGINI HORTLADI

Covid-19’dan daha ölümcül...

Ebola salgını hortladı

14 Şubat 2021 Pazar 23:44

Gine’de Ebola nedeni ile en az 3 kişinin hayatını kaybetmesi ve 4 aktif vakanın ardından ülkede yeniden Ebola salgını ilan edildi.   
 
Kongo’nun ardından Gine’de Ebola alarmı verildi. Gine’nin Goueke vilayetinde 7 kişi, bir cenaze törenine katılmasının ardından ishal, kusma ve kanama nedeni ile hastaneye başvurdu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 7 kişiden 3’ünün Ebola nedeni ile hayatını kaybettiğini, 4 kişinin ise karantina altına alındığı aktarıldı. Gine’nin Ebola salgını ile daha öncede karşı karşıya kaldığı belirtilirken Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararası sağlık yönetmeliklerine uygun olarak Gine hükümeti yeni bir Ebola salgını ilan etti” denildi.

Ebola, şiddetli kusmaya ve ishale neden olurken, vücut sıvılarıyla temas yoluyla yayılıyor. Covid-19'dan çok daha yüksek bir ölüm oranına sahip olan Ebola, Covid-19’dan farklı olarak asemptomatik vakalar tarafından bulaşmaz. 

Kongo Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Kongo'nun Butembo şehrinde yer alan Biena bölgesinde bir kadında 1 Şubat tarihinde Ebola tespit edildiği belirtilmişti. Bakanlık, Ebola virüsü ile enfekte olan kadının 3 Şubat tarihinde Butembo şehrinde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirmişti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya