24 Nisan 2024
  • Bursa22°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara19°C

DEAŞ ÖRGÜTÜNE DARBE

DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri ile bağlantısı olan zanlı tutuklandı...

DEAŞ örgütüne darbe

22 Ocak 2021 Cuma 12:00

Osmaniye, Mersin ve Kahramanmaraş'ta DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. Osmaniye’de düzenlenen operasyonla DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden ile irtibatı olan C.A. tutuklandı.   

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DEAŞ'ın faaliyetlerinin tespit edilmesi ve engellenmesine yönelik soruşturma kapsamında, örgütün uyuyan hücresi olduğu bilgisine ulaştı. Bilgi üzerine harekete geçen ekipler, cezaevinde tutuklu bulunan DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden ile bağlantılı olduğu belirlenen C.A.'nın saklandığı eve baskın düzenledi. 

Ekipler tarafından gözaltına alınan C.A. emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Mersin'de de düzenlenen operasyonda silahlı terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.  Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, DEAŞ silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesi maksadıyla yapılan çalışmalar neticesinde, Mersin'de ikamet eden 2 kişinin Suriye'de silahlı gruplar ile bağlantılı olduğu, örgüt üyelerinin sınırı illegal olarak geçişlerini organize ettiği ve Türkiye'ye giriş yapan örgüt üyelerini Avrupa ülkelerine göndermek için çalışma yürüttükleri tespit edildi. Bunun üzerine şahısları yakalamak için eş zamanlı olarak 2 adrese operasyon düzenleyen ekipler, 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şahısların adreslerinde yapılan aramada 5 dijital materyal ve suç geliri olduğu değerlendirilen 9 bin 900 dolar ele geçirildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

Kahramanmaraş’ta terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Şube Müdürlüğü ekiplerince Kahramanmaraş ve Gaziantep’te terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Bir adreste yapılan aramada, terör örgütü DEAŞ mensubu olduğu tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.  
Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem