19 Mart 2024
  • Bursa11°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara5°C

CHP'DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA ÇAĞRI

CHP İl Başkanı Karaca’dan, İl Milli Eğitim Müdürü Dülger’e çağrı

CHP'den Milli Eğitim Bakanı'na çağrı

29 Temmuz 2020 Çarşamba 15:46

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in AKP İl Başkanı ve bir grup AKP’li Bursa milletvekiline verdiği “eğitim yatırımları” konulu brifingi gündeme taşıyarak, “İl Milli Eğitim Müdürü, AKP’nin memuru değil, devletin görevlisidir. Dolayısıyla bu brifingdeki bilgileri sadece AKP’lilerle değil, konunun yakından takipçisi olan CHP Bursa il yönetimi ve CHP’li milletvekillerimizle, ayrıca kamuoyuna açık olarak Bursalılarla da paylaşmasını dilerdik” dedi.

AKP İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİNE BİLGİLENDİRME

Hatırlanacağı üzere CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, depreme dayanıksızlık gerekçesiyle yeniden inşa edileceği duyurularak yıkılan 24 okul ile ilgili hiçbir adım atılmadığını ve bu okulların yeniden yapılmaması nedeniyle oluşan derslik açığının pandemi döneminde yaratacağı sıkıntıları dile getiren basın açıklamasıyla konuyu gündeme taşımıştı. Karaca, sınıf mevcutlarının azaltılması için ilave derslik gereken bir dönemde, yıkılan okulların yeniden yapılmaması nedeniyle çocuklarımızın 50-60 kişilik sınıflarda mı eğitim göreceğini sorarken, bu soruların cevabının kamuoyu önünde değil, kapalı kapılar ardından tartışıldığı ortaya çıktı.

CHP İl Başkanı Karaca’nın eleştirilerinin ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Dr. Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç ve Atilla Ödünç'e önümüzdeki eğitim sürecine ilişkin yaptığı sunum, Hakan Çavuşoğlu tarafından sosyal medyada “İl Milli Eğitim Müdürümüz Sabahattin Dülger'in yaptığı sunum ile şehrimizdeki eğitim yatırımları ve yeni dönem ile ilgili istişarelerde bulunduk” ifadesiyle duyuruldu.

“HANGİ YATIRIM? BURSA’DA EĞİTİM YATIRIMI MI VAR?”

Hayırseverlerin eğitime sunduğu katkı konusunda Bursa’nın geçmişten bu yana Türkiye’nin gözdesi olduğunu hatırlatan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Bursa’da çok sayıda hayırsever Milli Eğitim Bakanlığı’na katkı sunuyor, okul yaptırıyor. Bu anlamda hayırseverlere müteşekkiriz ama MEB’in yatırım programlarında Bursa yok. Yıktıkları okulları da yatırım programına almıyorlar. Yıkılan Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımı için bir kampanya başlatılmak istenmişti. Milli Eğitim’den okul derneği yöneticilerine verilen cevap, ‘Bütçe yok. Para toplayıp kendiniz yaptırın ya da bir hayırsever bulun’ olmuştu. Hem Bakanlık ve hem de AKP yöneticileri, hayırseverlerin yaptırdığı okulları ‘AKP yatırımı’ olarak göstermekten vazgeçseler iyi olacak. Çünkü sadece kendilerini kandırıyorlar, komik duruma düşüyorlar” dedi.

AKP’li Hakan Çavuşoğlu’nun paylaşımındaki “şehrimizdeki eğitim yatırımları konusunda istişare” ifadesine de işaret eden Karaca, “Arşiv ortada, arşiv unutmuyor, unutturmuyor! Yıktığınız okulların listesi ortada. Bursa’da kaç okul yıktınız? Aradan bu kadar süre geçti, kaç okulu yenilediniz? Devrim Şehidi Kubilay’ın okulu Çelebi Mehmet Lisesi, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu başta olmak üzere kaç okul moloz yığını halinde ortada bırakıldı? Şehrimizdeki eğitim yatırımları ifadesinden kastınız nedir? Bursa’da MEB’in yaptığı eğitim yatırımı mı var? Bursalı hayırseverlerin MEB’e desteklerini, MEB’in yatırımı olarak göstermekten vazgeçin! Bu okulların bugünden tezi yok MEB yatırım programına alınmasını ve hayırsever desteği olsa da olmasa da derhal yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

MEB’İN SADECE 2017’DE YIKTIĞI OKULLARIN LİSTESİ

1-GEMLİK ATATÜRK İLKOKULU
2-GEMLİK ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU
3- KARACABEY CUMHURİYET İLKOKULU
4 -KARACABEY 14 EYLÜL ORTAOKULU.
5-KESTEL MUSA FIRAT COŞKUN ORTAOKULU
6-MUDANYA ŞÜKRÜ ÇAVUŞ SAİT EROĞLU İLKOKULU
7-MUSTAFAKEMALPAŞA YALINTAŞ ORTAOKULU
8-NİLÜFER NEDİM ÖZTAN İLKOKULU
9-ORHANGAZİ ERENLER M.T.A.L
10-ORHANGAZİ ATATÜRK İLKOKULU
11-ORHANGAZİ SÖLÖZ ORTAOKULU
12-OSMANGAZİ HÜRRİYET ANADOLU LİSESİ
13-OSMANGAZİ HÜMA HATUN MTAL
14-OSMANGAZİ MERİNOS İLKOKULU
15-OSMANGAZİ SÖNMEZ İLKOKULU
16-OSMANGAZİ SÖNMEZ İMAM HATİP ORTAOKULU
17-OSMANGAZİ YUNUSELİ HACI NACİYE KANALİÇİ İLKOKULU
18-OSMANGAZİ MİTHATPAŞA İLKOKULU
19-OSMANGAZİ BAŞARAN İLKOKULU
20-YENİŞEHİR AKÇEŞME İLKOKULU
21-YILDIRIM ÇELEBİ MEHMET ANADOLU LİSESİ
22-YILDIRIM NAMAZGAH İHSAN DİKMEN İLKOKULU
23-YILDIRIM AHMET HAMDİ TANPINAR İLKOKULU
24-YILDIRIM ŞERİF ARTIŞ İLKOKULU

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem