19 Nisan 2024
  • Bursa14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

CHP'DEN EĞİTİM TEPKİSİ

Göçebe eğitime CHP'den tepki

CHP'den eğitim tepkisi

24 Eylül 2021 Cuma 20:36

CHP Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, bir anne duyarlılığı ile sert çıkış yaparak AKP’yi eleştirdi

GÖÇEBE EĞİTİME CHP’DEN TEPKİ!

Kestel’deki okulların bazılarında devam eden tadilat çalışmasından dolayı birçok öğrenci ve velinin başka okullara taşınma nedeniyle mağdur olduğuna dikkat çeken CHP Kestel ilçe başkanı Hatice Doğan, “Pandemi döneminde ve okul tatilinde yapılmayan tadilatlar neden şimdi yapılıyor?” diye sordu.

Cumhuriyet İlkokulu önünde CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın da katılımıyla basın açıklaması yapan Hatice Doğan’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Yüz yüze eğitimin 18 ay aradan sonra, yeniden başlamasının üzerinden üç hafta geçti. İkinci günde Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Kestel’de de de sorunlar gündemden düşmek bilmiyor. Kestel’de yaşanan sorunların başında bazı okulların tadilata alınması, yıkılması ve sınıfların karantinaya alınması geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Kestel İlçe Başkanlığı’nın yapmış olduğu çalışmaya göre, kentte 1 okul yıkılıp 4 okul tadilata alınarak, öğrenciler başka okullara gönderildi. Öğrencilerin gönderildikleri okullarda dersliklerin yetersiz olmasından dolayı 2’li eğitim sistemine geçildi. Kendi okulları tadilatta olduğu için başka okullara nakil edilen öğrenciler, buradaki dersliklerde yığılmadan dolayı covid hastalıklarına yakalandılar. Bu anlamda; Hasan Aslanoba okulunda 9G, Kale Mahallesi'ndeki okulda 7C, ve Musa Fırat ortaokulu 7D sınıfları, çocuklarda covid hastalığı çıkmasından dolayı karantinaya alındı.”

“20 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETEN AKP, EĞİTİMDE DE SINIFTA KALDI”

“Şu an pandemi dönemi, Kestel’de 9 bin öğrenci kendi okulların da tadilat olduğu için başka okullara dağılmış durumda. Sosyal mesafe diyoruz ama okullarda 40-45 kişilik sınıflar. İkili eğitimde gün içinde sınıf mevcutu 80 kişi. Böyle kalabalık sınıflarda salgının kontrolü mümkün mü? Kestel’i yönetenlere sesleniyoruz, AKP Kestel İlçe Teşkilatına sesleniyoruz. Sorumluluğunuzu Milli Eğitim Müdürlüklerine atamazsınız!”

“Salgın etkisini sürdürürken, yeni eğitim yılının tam zamanlı yüz yüze eğitime açılması kararının öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin sağlık ve güvenliğini riske atmadan uygulanabilmesi için, ciddi ve kapsayıcı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Maalesef var olan durum bunun tam aksi bir tabloyu göstermektedir. Çocuklarımızı daha sağlıklı daha güvenli eğitim yuvasına kavuşturmak sizin göreviniz. CHP olarak bu işin takipçisi olacağız. Yarın üzücü durumlar yaşanmaması için, şimdiden tedbirlerin alınmasında fayda var.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet