19 Nisan 2024
  • Bursa19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

"BURSA'NIN 133 MİLYON LİRASI BURADA ÇÜRÜYOR!"

Bursa rüyalarla yönetiliyor!

"Bursa'nın 133 milyon lirası burada çürüyor!"

22 Şubat 2020 Cumartesi 13:31

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yapımı yılan hikayesine dönen  T2 hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

Bugüne kadar 133 milyon lira para harcanan projenin en başından hatalı olduğunu dile getiren Karaca, " 2018 yılında hizmete gireceği açıklanan T2 projesine bugüne kadar 133 milyon tl harcanmış. Biz 2020'de  olmamıza rağmen proje halen tamamlanmadı ve şuan gördüğümüz gibi bitirilmesi için bir çalışmada yürütülmüyor. Harcanan 133 milyon lira burada çürüyor. Bu projeyi tamamlayın artık " dedi. 

Bursa'nın sorunlarını yerinde incelemek ve güdeme taşımak için sokağa inen Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, çalışmalarını sürdürüyor.

İl Başkanı İsmet Karaca, bugünde yapımı yılan hikayesine dönen T2 hattını yerinde inceledi. CHP meclis üyeleri ve Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'yla beraber, As Merkez önünden başlayarak Kent Meydanı AVM önüne kadar yürüyen Karaca Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

"BAŞTAN SONA YANLIŞ!"

Karaca, Kent Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, "Bu proje baştan sona yanlış, 133 milyon lira paranın tamamı bitti inşaatın yüzde 80'i bitti ama mekanik kısmı hiç yapılmadı bir 133 milyon daha para lazım. Bu proje yanlış, bu hattın uzun ömürlü olması için Demirtaş'a kadar uzaması gerekiyor yoksa günlük yolcu kapasitesi 7 ila 5 binle sınırlı kalır. Ayrıca dünyanın her yerinde olduğu gibi metroyla entegrasyonu gerekiyor ama bizim yöneticilerimiz rüyalarıyla proje ürettiği için proje yapılamadı. Burada çürüyen Bursa'nın 133 milyonu, bu para bizim. Projenin bitiş tarihi 2018 ama hala bitmedi ne zaman biteceği de belli değil. Biz iki yıldır belediye meclisinde bu hatla ilgili görüşlerimizi dile getirdik ama yetkililer kulaklarını tıkadı bu kez yürüyerek tepkimizi dile getirdik" diye konuştu.

Açıklamaya CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın'nın yanı sıra CHP'li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet