29 Mart 2024
  • Bursa23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BURSA'DA SİMÜLASYON EĞİTİMİ

Bursa'da öğrenciler 7.4 ile sallandı

Bursa'da simülasyon eğitimi

13 Aralık 2019 Cuma 09:30

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine getirilen deprem TIR'ı gezen öğrenciler 7,4 şiddetindeki depremi tecrübe edince büyük heyecan yaşadı.

Bursa haber...

Marmara Bölgesi’nin büyük bölümünde hissedilen ve Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ilçeye deprem simülasyon TIR'ı getirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından "Afetlere Hazırlık Yılı" çalışmaları kapsamında hafta içi öğrencilere hafta sonu ise ilçe halkına simülasyon eğitimi verilecek. İlçede öğrenim gören İlk, Orta ve Lise öğrencilerine 1999’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki Gölcük depremi simülasyonla gösterildi. Yapay deprem anında öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

7.4 lük deprem anını yaşadılar

Öğrencilere önce AFAD personeli Alper Demir tarafından deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Daha sonra öğrenciler gruplar halinde deprem simülasyonu TIR'ına alınarak 7,4 büyüklüğündeki deprem anını yaşadı. Adnan Menderes Meydanı’nda konuşlandırılan TIR'da öğrencilere deprem hissi yaşatılarak, o anda yapılması gerekenler anlatıldı.

Deprem anını yaşayan öğrenciler, yaptıkları açıklamada gerçek bir deprem anında ne yapacaklarını bilmediklerini ancak verilen bu eğitimlerle birlikte daha da bilinçlendiklerini belirtti. Öğrenciler deprem TIR'ındaki 7,4 büyüklüğündeki depremin gerçek olmamasına rağmen korktuklarını söyledi.

AFAD deprem simülasyon tırı 12–18 Aralık tarihleri arasında Adnan Menderes Meydanında ilçe halkına, gönüllü dernekler ve öğrencilere eğitim vermeye devam edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa