19 Mart 2024
  • Bursa9°C
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

BURSA TABİP ODASI'NDAN UYARI!

"Bursa'daki vaka sayıları yüzde 358 arttı, acil önlem alınmalı"

Bursa Tabip Odası'ndan uyarı!

07 Nisan 2021 Çarşamba 15:44

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler, salgının Bursa’da ciddi boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Bursa’da 8-14 Şubat haftasında yüz binde 34,87 olan haftalık COVID-19 yeni vaka sayısı, 20-26 Mart tarihlerinde yüzde 358 artışla yüz binde 159,68’e yükseldi.

Bursa haber...

Bursa Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, 8-14 Şubat haftasında günlük ortalama 155 olan doğrulanmış vaka sayısının, 20-26 Mart haftasında 700’e ulaştığı bildirildi.

Bursa’da vakaların önlenemediği kaydedilen açıklamada, "Bursa’da salgının yayılımının önlenmemesi, tedavi edici sağlık hizmetlerine gereksinim duyan gerek COVID-19 gerekse de diğer hastaları zor durumda bırakabilir. Çünkü Bursa nüfusu en yüksek 10 büyük kent içerisinde nüfus başına yoğun bakım yatağı sayısı bakımından en düşük sayıya sahiptir." denildi.



Bursa Tabip Odası açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
 
"Bursa’da salgının yayılımının önlenmesi için pandeminin başlangıcından bu yana karar vericilere yönelik dile getirdiğimiz çağrımızı yineliyoruz: Bilimin sesine kulak verin, epidemiyolojik değerlendirmeler ışığında ivedi olarak önlem alın! Bu bağlamda; Bursa’da haftalık yüz bin kişi başına düşen yeni olgu sayılarının yanı sıra:İlçelere göre ölüm sayıları,Bin kişi başına test sayısı,Test pozitiflik oranı,Endişe verici variantların görülme sıklığı,Toplam olgu sayısı,Hastalığı geçirerek antikor gelişenlerin sayısı,Aşı yapılan kişi sayısı,Filyasyon verilerine göre bulaşı odakları ve olgu kümelenmeleri verileri birlikte değerlendirilerek ivedi olarak önlem alınmalıdır. Bursa Tabip Odası bir yıldır dile getirdiğimiz üzere, bu sürece katkı sunmaya hazırdır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bursa Manşet