28 Mart 2024
  • Bursa18°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BİNALİ YILDIRIM VE AİLESİNDEN SURİYELİLERE 50 EV

Toplam 250 ev, savaş mağduru ailelere teslim edildi

Binali Yıldırım ve ailesinden Suriyelilere 50 ev

24 Mart 2021 Çarşamba 16:37

Suriye'nin İdlib kentinin Kelbit bölgesinde 50'si AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve ailesinin yardımıyla olmak üzere inşa edilen toplam 250 ev, savaş mağduru ailelere teslim edildi.

Suriye'de yaşanan kriz sonrası İçişleri Bakanlığı öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla “Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız” çağrısıyla başlayan yardım kampanyası kapsamında Türk yardımseverler, bölgeye ulaştırdığı insani yardımla birlikte yapımını tamamladığı briket evlerin açılışlarını gerçekleştiriyor.

İdlib kentinde yaşamlarını sürdüren mülteciler için temeli atılan 3 bin 500 briket evin büyük kısmının yapımı tamamlandı. Son olarak kentin Kelbit bölgesinde temeli atılan 250 evin açılışı gerçekleştirildi.

Bir evin maliyetinin 2500 TL olduğu öğrenilirken İçişleri Bakan Süleyman Soylu da geçtiğimiz günlerde 20 ev bağışlamıştı.

Kelbit'te 30 dönüm arazi üzerine inşa edilen evler, yapılan açılış programı ile birlikte mülteci ailelere teslim edildi. Açılışı yapılan evlerden 50'si, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve ailesinin destekleriyle inşa edildi. Evler 24 metrekarelik alandan oluşuyor. Önümüzdeki günlerde evlerin bulunduğu bölgeye okul, cami ve park inşa edilecek.

Suriye'de gerçekleştirilen saldırılar sonrası güvenli bölge olarak gördükleri Türkiye sınırına yüz binlerce mülteci göç etti. İdlibli mültecilerin yaşamış olduğu barınma sorunun çözümü için yardımseverler tarafından 19 farklı bölgede toplam 3 bin 500 briket evden oluşan toplu konut projeleri sürdürülüyor. Ayrıca mültecilerin ihtiyaçları doğrultusunda cami, okul ve park inşaatları gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güncel