28 Mart 2024
  • Bursa20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

AĞRI, ULUSLARARASI TENİS TURNUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Türkiye’nin en prestijli uluslararası tenis turnuvası Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Challenger Turu olan Ağrı CUP’a ev sahipliği yapıyor.

Ağrı, uluslararası tenis turnuvasına ev sahipliği yapıyor

AĞRI (CİHAN)- Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Türkiye’nin en prestijli uluslararası tenis turnuvası Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Challenger Turu olan Ağrı CUP’a ev sahipliği yapıyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesive Türkiye Tenis Federasyonunun organize ettiği ve 4 Ekim’e kadar devam edecek Ağrı CUP, üniversitenin tenis kortlarında oynanıyor. Türk Milli Takımı sporcuları ile birlikte, 30 ülkeden 56 tenisçinin katıldığı turnuva, tekler ve çiftler olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştiriliyor.

Teniste dünya sıralamasında 85. sırada yer alan Ruben Bemelmans ve 92. sırada yer alan Malek Jaziri gibi önemli derecelere sahip tenisçiler ile Türk Milli Takımı sporcularından Altuğ Çelikbilek, Anıl Yüksel, Cem İlkel’in yanı sıra Sarp Ağabigün, Muhammed Haylaz, Durukan durmuş ve Barış Ergüden’de turnuva da yarışıyor. Elli bin ABD Doları para ödülünün verileceği Ağrı CUP, dünya sıralamasında sporculara puan getirecek olması açısından da önem taşıyor.

Türkiye’nin en genç eğitim kurumlarından olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin birçok alanda olduğu gibi sporda da uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, uluslararası standartlara sahip kortlarda Türkiye’de düzenlenen en büyük tenis organizasyonuna ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Turnuva direktörü Miraç Namlı, üniversite ve Türkiye Tenis Federasyonunun düzenlediği organizasyonun çok iyi olduğunu, Ağrı halkına ve seyircilere teşekkür ettiğini ifade etti. Namlı, turnuvaya katılan yerli ve yabancı raketlerin her fırsatta memnuniyetlerini dile getirdiklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Diğer Sporlar